Plaza Valldecabres, 19, Quart de Poblet (46930), València
Lun - Vie 9.30 - 13.30 y 17 - 20.30

Festival Q-ART 2022

cabecera_facebook.png

En l'edició del 2022 del Festival Q-ART, dins del concurs d'arts plàstiques, van ser seleccionats en la secció de pintura, Xaro Bonilla amb la seua obra Horitzó fantasmal, José Antonio Campos amb Tras el cristal, Ángel Celada amb Ahora a la equis es la tachada, el títol Arquitectura. paranoia. matemática de Daniel García, Ana Gómez amb Forats , Adrián Jorques amb Walking around the city XI i Denislav Mitkov ho ha fet amb la seua obra Ciudad genérica; l'artista de Quart de Poblet, Raquel Montesinos ha sigut triada per la seua obra Estaciones; Miquel Ponce amb la peça Sin título (Las formas que emergen), Sergio Rocafort amb Raiz finalment, Paco Vila amb Un conejo no tan blanco. Alice in Wonderland.

En la secció d'escultura van destacar els artistes de Quart de Poblet, Vicente Javier Ajenjo con Asimetries VII, i Iban Griño amb Levitación, la peça Psique d'Antonio Fernández, Noelia Masó amb No sé salir i Michel Touma amb l'obra Geometria espacial.

Finalment, en gravat, el jurat va seleccionar l'obra Mercado de Lucía Casirraga, Abuelo I de Javier Cruzado, Bunkerglat de Daniel García, Marcas de Desnilav Mitkov. I, el quarter Josep Sanmartín, que també va participar en aquesta categoria, amb el gravat Dona.

Un total de 22 peces conformarob l'exposició del 51é concurs d'arts plàstiques que s' inaugurà el 3 de setembre a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura i que va poder visitar-se fins al 30 de setembre. El lliurament de premis va tindre lloc el mateix dia de la inauguració.

Fueron seleccionats per al concurs d'Art Urbà David de Limón, Alba Bla, Xolaca i Disneylexya, que van executar les seues obres amb el lema "Per un Quart  ecològic i sostenible" el dia 18 de setembre.

El 9é Premi a la Creació Artística Contemporània va ser per a l'artista Claudia Pastomas i el seu projecte Atractores estraños. Un projecte inèdit creat per al Festival Q/ART, amb un un diàleg a diversos nivells, entre la producció artesanal i la mecanitzada, entre la construcció i la desconstrucció i entre la vora i la superfície. La residència artística la va realitzar en l'Espai de  Creació  Jove de Quart al començament del mes d'agost i al setembre es va obrir al públic.

El 18 de setembre de 2022 també es va realitzar el concurs de pintura a l'aire lliure, quedant el palmarés de la següent manera: el primer premi per a l'obra Quart de Poblet 2022 de Miguel Carlos Montesinos, el segon premi per a El Casino de Maria Durá i el tercer premi va ser concedit a Biblioteca de Jessica Gonpra. El premi jove va ser per a Sergio Rocafort Giménez per El callejón.

El fi de festa va estar a càrreg del gruo de rock per a tota la família, Ramonets.